po polsku

Temat: Prosba o interpretacje wynikow
Proszę o zinterpretowanie wyników badań krwi. Badany: mężczyzna, 31 lat, 178 cm wzrostu, 95 kg wagi, siedzący tryb życia i mocno stresująca praca, całoroczne (choć bardziej nasilone latem) problemy natury alergicznej ... (tutaj zaznaczone przekroczenie normy) PLT - 271 10^3/mm^3 PCT - .205% MCV - 96 um^3 MCH - 31.4 pg MCHC - 32.6 g/dl RDW - 11.8% MPV - 7.6 um^3 PDW ... normy w morfologii dot. hematokrytu i ilości limfocytów są jakieś poważne i czy wymagają jakiegoś dalszego zbadania, czy też zupełnie się tym nie przejmować? Co do cholesterolu, to chyba nie wygląda...
Źródło: topranking.pl/1849/prosba,o,interpretacje,wynikow.php



Temat: Interpretacji wynikow morfologi krwii i badania ogolnego moczu czy ktos potrafi???
Tomek W wrote: Witam. Czy ktos potrafilby mi zinterpretowac nastepujace wyniki morfologii krwi: Badanie    Wynik Badania    zakres wartosci ref. --------    ----------------    --------------- PCT        ...
Źródło: topranking.pl/1850/interpretacji,wynikow,morfologi,krwii,i.php


Temat: prosze o opinie morfologii !!!
prosze o opinie morfologii !!! witam moja 3,5 letnia corka od marca poszla do przeczkola i zaczela chorowac 2 razy grypa rzoladkowa 2 razy przeziebienie jedno bylo mocniejsze kaszel katar chrypa i po tym lekarz kazal zrobic wyniki krwi prosze o rozczytanie ich : WBC-14,8 (4.0-10.0) MCV-85 (80-97) RBC-4.56 (3.80-5.80) MCH-28.9 (26.5-33.5) HGB-13.2 (11-16) MCHC-33.9 (31-35) HCT-38.8 (35-50) RDW-13.7 (10-15) PLT-488 (150-400) MPV-6.7 (6.5-11) PCT-327 (100-500) PDW-14.8 (10-18) LYM-39.8 (17-48) LYM-5.8 (1.2-3.2) MON-4.3 (4-10) MON-0.6 (0.3-0.8) GRA-55.9 (43-76) GRA-8.4 (1.2-6.8)
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,94594332,94594332,prosze_o_opinie_morfologii_.html


Temat: Prosze o sprawdzenie wynikow
Prosze o sprawdzenie wynikow Witam oto wyniki mojej corki 16 miesiecznej: MORFOLOGIA KRWI: WBC-9,57 RBC-4,15 HGB-11 HCT-31,9 MCV-76,9 MCH-26,5 MCHC-34,5 RDW-12,4 PLT-412 PDW-8,3 P-LCR-12,7 PCT-0,35 LYMPH %-13,3 NEUT %-81,3 MONO %-5,2 EOSYNO%-0,1 BASO%-0,1 LYMPH#-1,27 NEUT#-7,78 MONO#-0,50 EOSYNO#-0,01 bASO#-0,01 BIOCHEMIA: CRP-1,2 BADANIE OGOLNE MOCZU: PRZEJRZYSTOSC-PRZEJRZYSTY BARWA MOCZU-STRAW GLUKOZA-UJEMNY BILIRUBINA-UJEMNY CIALA KETONOWE-UJEMNY CIEZAR WLASCIWY-1,005 PH-6.0 BIALKO-UJEMNY UROBILINOGEN-0,2 AZOTYNY-UJEMNY KREW-UJEMNY LEUKOCYTY-UJEMNY NABLONKI PLASKIE:od do 1...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,101560515,101560515,Prosze_o_sprawdzenie_wynikow.html


Temat: Do Pani Doktor - morfologia krwi
Do Pani Doktor - morfologia krwi Witam, mam prośbę o ocenę wyników krwi córki - 3 lata, badanie robione podczas infekcji - katar, kaszel, lekka gorączka. Badanie robiono w clu obejżenia ... 26,00pg MCHC - 34,2g/dL PLT - 478 K/uL RDW-CV - 37,40% PDW - 10,70fL MPV - 9,3 fL P-LCR - 21,0% PCT - 0,44% Dziękuja za odpowiedź i pozdrawiam
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,102728196,102728196,Do_Pani_Doktor_morfologia_krwi.html


Temat: wyniki moczu :( i krwi
wyniki moczu :( i krwi proszę o interpretację wyników mojego 3 letniego synka mocz barwa żółta, ciężar 1012 odczyn zasadowy białko - nb glukoza - nb urobilin. - N osad - ... czym mogą świadczyć a prócz tego wyniki rozmazu granulocyty pałeczkowate - 4 gran. podzielone - 40 gran kwasochłonne - 3 Limfocyty - 49 H Monocyty - 4 morfologia WBC - 9,2 RBC - 4,45 HGB - 12,1 HCT - 35,4 PLT - 404H PCT - 0,255 MCV - 80 MCH 27,3 MCHC - 34,3 RDW 13,1 MPV - 6,3L PDW - 11,5...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,103015505,103015505,wyniki_moczu_i_krwi.html


Temat: wyniki badań - poradnia gastroenterologiczna
g/dl RDW: 14,8% Płytki krwi: 182 K/ µl MPV: 9,3 µm3 PDW: 17,8 % H PCT- 0,17% Biochemia: CRP: 5,88 mg/l H Białko całkowite: 70,7 g/l Wapń całkowity: 2,55 mmol/l Żelazo: 63 µg/dl...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,104398092,104398092,wyniki_badan_poradnia_gastroenterologiczna.html


Temat: morfologia-wyniki
morfologia-wyniki Witam, czy wyniki mojej 16 miesiecznej corki sa dobre? dodam, ze dziecko nie jest chore i nie chorowalo w ostatnim czasie, zabkuje(wychodza cztery kly) leukocyty-9,5 erytrocyty-4,12 hemoglobina-11,6 hematokryt-34,3 MCV-83,3 MCH-28,1 MCHC-33,8 RDW-13,4 płytki krwi-192 PCT-0,16% PDW-17,1fl MPV-8,5fl -NEU%-22,2% -LYMPH%-70,0% -MON%-4,9% -EOS%-2,2% -BASO%-0,7% mikroskopowa ocena rozmazu krwi - podzielone-10,0% - limfocyty-82,0% - monocyty-5,0% - kwasochlonne-1,0% - zasadochlonne-1,0% - atypowe limfocyty-1,0% - w...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,96843021,96843021,morfologia_wyniki.html


Temat: Podwyższone CK, TSH i FT3 9-miesięczniak!!
Podwyższone CK, TSH i FT3 9-miesięczniak!! Ze względu na lekkie "tyły" naszego synka (opóźniona motoryka" i obniżone napięcie mięśni), dostaliśmy skierowanie od neurologa na badanie krwi: Morfologia pełna, TSH, FT3, FT4 ... 0,01 BASO% 0,1 RBC 4,17 HGB 11,4 HCT 33,2 MCV 79,6 MCH 27,3 MCHC 34,3 RDW-SD 36,6 RDW-CV 12,9 PLT 275 PDW 12.4 MPV 10,7 P-LCR 30,6 PCT 0,30 TSH 4,84...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,97527383,97527383,Podwyzszone_CK_TSH_i_FT3_9_miesieczniak_.html


Temat: proszę o interpretację wyników morfologi!
proszę o interpretację wyników morfologi! Moj syn ma 3 lata i co te wyniki mogą oznaczać? Morfologia krwi obwodowej: WBC 9,80 NEU% 27,80 LYM% 56,10 MONO% 9,90 EOS% 5,50 (NORMA 1,00-5,00) BASO% 0,90 RBC 4,41 HGB 12,6 HCT 35,6 MCV 80,7 MCH 28,6 MCHC 35,4 RDW-CV 13,0 PDW 9,8 PLT 383 MPV 9,1 P-LCR 18,4 PCT 0,3 mikroskopowy rozmaz krwi: neutrofile pałeczkowate...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,97629486,97629486,prosze_o_interpretacje_wynikow_morfologi_.html


Temat: NoweWynikiMorfologii-DoDoktora.
NoweWynikiMorfologii-DoDoktora. Powtorzyłam tak jak Pan Doktor radził morfologie.Córeczka ma 2 lata i 9 miesiecy WBC 7,6 LYM 3,9 51.2% MID 0,7 9,3% GRAN 3.0 39.5% RBC 4.78 HGB 13.5 HCT 39,7% MCV 83 MCH 28,2 MCHC 34.0 RDW 11.9% PLT 365 MPV 7.8 PCT 0.28% Rozmaz ręczny Gr.Podzielone 31 Gr.kwasochłnne 5 Gr.Zasadochłonne1 Limfocyty 54 Monocyty 9 poj.limfocyty odczynowe Zastanawia mnie liczba monocytów??? Dodam ze malej wychodza zeby piatki. Przytocze moze wynik poprzedniego badania,ktore rozniło sie diametralnie,pobranie bylo z paluszka a krew byla wyciskana,bo nie chciala leciec i panie laborantki powiedzialy ze pewnie zrobił sie skrzep.Tym razem pobranie bylo tez zpaluszka,ale krew ładnie leciala i kazda kropelka byla zbierana z paluszka.Oto dla przypomnienia poprzedni wynik. WBC 5,2 LYM 3,3 62,5% MID 0,4 7,4% GRAN 1,6...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,82633952,82633952,NoweWynikiMorfologii_DoDoktora_.html


Temat: P. Doktor wyniki badań proszę o opinie
P. Doktor wyniki badań proszę o opinie Pojechałam z córką rano zrobic morfologie i rozmaz, cały czas się martwie tą dziwną infekcją no i dziś jej w buźce wyszła afta...nie wiem ... 36,5% PLT 251 G/L PCT 0.173 % MCV 72,2 FL MCH 22,8 PG MCHC 31,5 RDW 15,5 % MPV 6,9 LYMPH% 70% MXD% 9,9 NEUTR% 19,6 LYMPH# 4,9/NL MXD# 0,60/NL NEUTR# 1,5 /NL ROZMAZ KRWI neurocyty z jądrem pałeczkowatym 1,00 % neurocyty z jądrem podzielonym 5,00% eozocyty 2,00% bazocyty 0,00 limfocyty 77% monocyty 15% CRP LATEKS + IGE 12KUL/L P. Doktor czy...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,90452931,90452931,P_Doktor_wyniki_badan_prosze_o_opinie.html


Temat: Morfologia i rozmaz- wyniki
Morfologia i rozmaz- wyniki Witam, Synek ma 3,5 roku, byłabym wdzięczna za rzut okiem na wyniki: WBC- 6,6K/ul (6-17,5) NEU- 36,7% (25-60) LYM- 51,8% (35-80) MONO- 7,4% (0-11) EOS- 3,8% (1-5) ... fl (9-17) PLT 270 K/ul (150-400) MPV- 9,2 fl (9-13) P-LCR 18,6% (13-43) PCT- 0,2 % (0,2-0,4) Mikroskopowy rozmaz krwi: neutrofile segmentowate- 42% (40-70) granulocyty kwasochłonne- 6% (1-5) granulocyty zasadochłonne- 1%...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,98332932,98332932,Morfologia_i_rozmaz_wyniki.html


Temat: Proszę o interpretację wynikow badań
zywym dzieckiem. Oto wyniki morfologii z 11.03.2008: WBC - 10.0 LY - 69.6% MO - 7.1% GR - 23.3% RBC - 4.47 Hgb - 12.0 Hct - 35.8% MCV - 80.1fL MCH - 26.9 pg MCHC - 33.6 g/dL RDW - 13.3% Plt- 255 MPV - 10.9 fL Pct - 277% PDW - 17.9 Granulocyty - pałeczkowate - - podzielone - 28...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,76853882,76853882,Prosze_o_interpretacje_wynikow_badan.html


Temat: Proszę o interpretację wyników
ponowna morfologia dziś odebrałam kolejne wyniki krwi i są następujące RBC 4,74 HGB 10,9 HCT 34,5 MCV 73 MCH 23,0 MCHC 31,6 RDW 18, O h PLT 407 MPV 8,6 PCT...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,77266371,77266371,Prosze_o_interpretacje_wynikow.html


Temat: Morfologia- wyniki
Morfologia- wyniki Proszę o interpretacje wyników morfologii synka- 2 latka. Zasadniczo wszystko miesci się w normach (ale nie wiem czy mam podane normy dla dorosłych czy dla dzieci), poza kilkoma rzeczami, ... P-LCR- 24,4% (13-43) PCT 0,2% (0,2-0,4) Mikroskopowy rozmaz krwi: Neutrofile paleczkowate 3% (1-5) Neutrofile segmentowate 21% (40-70) Granulocyty kwasochlonne 3% (1-5) Limfocyty 67% (20-45) Monocyty 6% (3-8) Dziekuję i pozdrawiam
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,77955081,77955081,Morfologia_wyniki.html


Temat: wyniki raz jeszcze
21,9-%( OD 30-50 NORMA) LYMPH 69 +% (20-60 NORMA) Reszta badań krwi w normie, mocz mamy zrobić po Bożym Ciele Czy z tych danych można coś powiedzieć czy zrobić badanie kału?...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,79811242,79811242,wyniki_raz_jeszcze.html


Temat: prosba o interpretacje wynikow
prosba o interpretacje wynikow zrobilam badanie morfologiczne krwi i nie wszytko mi sie podoba jako, ze mam jeszcze kilka badan do zrobienia to wizyte u lekarza musze odlozyc o tydzien, dwa. ... LY# 2,4 MO# 0,2 GR# 3,2 RBC 4,08 Hgb 12,7 Hct 37,4 MCV 91,8 MCH 31,2 MCHC 34 RDW 12,4 Plt 412. MPV 8,0 Pct .328 PDW 15,5 OB 25
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,43220713,43220713,prosba_o_interpretacje_wynikow.html


Temat: Dlaczego ma takie słabe wyniki ?
to ja się podłączę.. Aniu, na morfologii Janusza nie ma tych wartości, o których mówisz, ale: hemoglobina 10,2 (12-18) hematokryt 30,8 (36-54) MCV 62,5 (80-100) MCH 20,7 (27-34) Płytki krwi 615 (150-450) PCT 0,56 (0, 158-0, 425) PDW 10,6 (12-16,5) i leukocyty podwyższone...ale właśnie wtedy wychodził z zapalenia oskrzeli... Jutro albo pojutrze idziemy do lekarza, ale jestem przerażona tymi wynikami
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,21000,103973385,103973385,Dlaczego_ma_takie_slabe_wyniki_.html


Temat: Pytanie do Jedrucha-wyniki krwi
Pytanie do Jedrucha-wyniki krwi Ostatnio musiałam zrobic morfologię i pewne wskażniki oraz pytanie lekarza o kłopoty z trawieniem i zmęczenie mnie zaniepokoiły.Od jakiegoś czasu pobolewa mnie brzuch i podbrzusze.Ginekolog wykluczył problemy kobiece a podbrzusze dalej pobolewa.Dostałam skierowanie na morfologię i badanie moczu.Pewne wskażniki wyszły za wysokie i za niskie.Czy ma to jakiś związek z trawieniem albo krwią jak sugerowalo pytanie lekarza? Będę ... g/dl-norma:2.2-3.2 PCT:0.29%-norma:0.16-0.22 MPC:27.7 g/dl-norma: 27-28 g/dl MONOCYTY 5% OB:15-norma 12 W MOCZU: nieliczne nabłonki płaskie w p.w /co to oznacza?/ leukocyty:2-5 w p.w/co to oznacza?/ nieliczne bakterie w p.w/co oznaczają?/
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,37372,91229918,91229918,Pytanie_do_Jedrucha_wyniki_krwi.html


Temat: Morfologia krwi - interpretacja wyniku
Morfologia krwi - interpretacja wyniku Mama po chemii dostala temperatury. Lekarz telefonicznie zlecil morfologie krwi, dzisiaj dostalam wynik. Prosze o interpretacje, bo nie wiem, czy ruszac w podroz do onkologa, czy ... 3/mm3 MPV 8.7 sm3 PCT 0.251 % PDW 15.5 % Z gory dziekuje,
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,37372,64878917,64878917,Morfologia_krwi_interpretacja_wyniku.html


Temat: Prosze o Interpretacje wynikow badan!
Prosze o Interpretacje wynikow badan! Witam! Moja 6letnia corcia niedawno przechodzila szkarlatyne.Przed chwilka odebralam wyniki badan:krwi,moczu,ASO i Seromukoid.Z wynikami do pediatry moge isc dopiero w czwartek. Morfologia krwi pełnej: WBC- 6,93K/uL RBC- 4,4M/uL HGB- 12,4g,dL HCT- 35,2% MCV- 80fL MCH- 28,2pg MCHC-35,2g/dL RDW-13,7% PLT-289K/uL MPV-12,1fL PDW-15,2fL P-LCR 43,6% PCT-0,35% ASO- <200 Seromukiod-51,4 Badanie ogólne moczu: Barwa- Bursztynowy Ciezar wlasciwy-1,02 Ph-6 Leukocyty-nieobecne Azotyny-nieobecne...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,92155666,92155666,Prosze_o_Interpretacje_wynikow_badan_.html


Temat: anemia!!!!!
... dzisiejszy wygląda.Nie wiem co powinnam dalej zrobić. Radzą mi poddać się przetoczeniu krwi, ale jak długo przy tym się leży nie mam pojęcia. Wogóle czy coś w takim stanie poważniejszego mi...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,78784421,78784421,anemia_.html


Temat: co to moze byc?
Witam A wyniki badan krwi moga miec z tym jakis zwiazek? Otrzymalam takie wyniki badan morfologii: WBC 4,5 10^3/mm3 RBC 4,66 10^6/mm3 HGB 12,2 g/dl HCT 38,9 % MCV 83um3 MCH 26,2 pg MCHC 31,5 g/dl RDW 13,6% PLT 212 10^3/mm3 MPV 9,1 um3 PCT .192% PDW 11,9 % WBC Flags: G3 DIFF %
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,12880794,12880794,co_to_moze_byc_.html


Temat: Interpretacja wyników krwi
Interpretacja wyników krwi Czy moze ktoś z forumowiczów moze mi pomóc w interpretacji wyników krwi mojej córki?. Do lekarza dopiero w poniedziałek ... OB - 7 Zelazo - 134 Morfologia: WBC-6,9 ... PCT-.198% PDW : 13,0 % Rozmaz %LYM - 58,5 H % #LYM: 4,0 H 10 3/mm3 %MON - 9,2 % #MON: 0,6 10 3/mm3 %GRA - 32,3 L% #GRA: 2,3 10...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,39529920,39529920,Interpretacja_wynikow_krwi.html


Temat: czy te wyniki są dobre?
... RDW (%) - 12,0 PLT (tys/ul) - 319 PDW (%) - 16,8 MPV - 8,4 PCT (%) - 0,3 Dzisiaj odbiorę również rozmaz krwi obwodowej - czy możecie podać jakie powinny...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,33233167,33233167,czy_te_wyniki_sa_dobre_.html


Temat: wyniki morfologii-odpowiedzcie
wyniki morfologii-odpowiedzcie Na forum "Zdrowie" nie mam odpowiedzi więc może tu ktoś mi odpowie czy te wyniki są dobre WIem, że często padała na tym prośba o interpretację wyników. Pewnie znacie się na tym, a ja wciąż błądzę po normach w internecie i już sama nie wiem. Proszę więc o interpretację morfologii mojego 11-miesięcznego synka: WBC (tys/ul) - 8,4 LYM (%) - ... - 39,7 MCV - 80 MCH (p g) - 26,3 MCHC (g/dl) - 32,9 RDW (%) - 12,0 PLT (tys/ul) - 319 PDW (%) - 16,8 MPV - 8,4 PCT (%) - 0,3 mam też wyniki rozmazu krwi obwodowej: pałeczki 0% kwasochłonne 0% monocyty 5% limfocyty 70% (!!!) wiem że u dzieci jest inaczej, ale to podejrzanie dużo podzielone 25% Dodam, że poszliśmy zrobić morfologię ze względu na powiększone od okoła miesiąca węzły na szyjce i w pachwinach. Na początku nie martwiłam się nimi (na początku listopada był przeziębiony), ale już dośc długo...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,33300433,33300433,wyniki_morfologii_odpowiedzcie.html


Temat: czy ktoś pomoże zinterpretować morfologię 3,8 lata
czy ktoś pomoże zinterpretować morfologię 3,8 lata prosze o interpretację wyników NEU- 38,4 (2,41 10 do 3/ul) LYM- 51,2% (3,21 10 do 3/ul) MONO- 8,5% (0,53 10 do 3 ul) EOS- ... MCHC- 35 g/dl RDW-CV- 12,4% RDW-SD 36 fl PLT 306 10 DO 3/ul MPV- 8,2 fl P-LCR 16,6% PCT- 0,3 % Mikroskopowy rozmaz krwi: gr.segmentowane 44% gr. kwasochłonne 1% limfocyty- 48%...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,93758554,93758554,czy_ktos_pomoze_zinterpretowac_morfologie_3_8_lata.html


Temat: Prosze o interpretacje wynikow badan
Prosze o interpretacje wynikow badan Witam! Moja 6letnia corcia niedawno przechodzila szkarlatyne.Przed chwilka odebralam wyniki badan:krwi,moczu,ASO i Seromukoid.Z wynikami do pediatry moge isc dopiero w czwartek . Morfologia krwi pełnej: WBC- 6,93K/uL RBC- 4,4M/uL HGB- 12,4g,dL HCT- 35,2% MCV- 80fL MCH- 28,2pg MCHC-35,2g/dL RDW-13,7% PLT-289K/uL MPV-12,1fL PDW-15,2fL P-LCR 43,6% PCT-0,35% ASO- <200 Seromukiod-51,4 Badanie ogólne moczu: Barwa- Bursztynowy Ciezar wlasciwy-1,02 Ph-6 Leukocyty-nieobecne...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,92155030,92155030,Prosze_o_interpretacje_wynikow_badan.html


Temat: Prośba o interpretacje wynikow-lekarz dopiera za 2 tyg
Witam Mam prośbe czy ktos z grupowiczów ma wiedze na temat podwyzszonych wartosci morfologii krwi? Morfologia krwi z rozmazem: WBC-6.9 103 mm3 NORMA(4-10)          MCV - 82um/3 (80-97) ... um/3 (6.5-11) PCT - 213$%                            PDW- 13.5$ % (10-18) WBC Flags: G1 G2 DIFF %LYM -32.9% (17-48)  ...
Źródło: topranking.pl/1849/prosba,o,interpretacje,wynikow,lekarz,dopiera.php


Temat: Anemia? ;( Prosze o interpretację wyników;(
- 97 (59-158) MORFOLOGIA: WBC 9,8 (4,3-10) NE% 19,8 (50-70) LY% 68,9 (25-40) MO% 9,8 (1,0-10) EO% 1,2 (2,0-4,0) BA% 0,3 (0,0-1,0) NE# 1,9 (2,2-4,8) LY# 6,8 (1,3-2,9) MO# 1,0 (0,3-0,8) ... (11,5-15,5) PLT 258 (150-350) MPV 8,7 (7,4-10,4) PCT 0,225 (0,000-0,990) PDW 15,8 (0,0-99,9) Wytłuszczonym drukiem są wyniki zaznaczone na wynikach jako za niskie albo za małe, ale zauważyłam, że inne też są trochę poza normą. Dodam, że w dniu pobrania krwi nic mu nie dolegało, ale dzień później dostał gorączki, ma ją do dziś, do tego zauważyłam wczoraj przy lewym uchu powiększony ... języku głębiej tez ma taką krwiste, malinową plamę;( Czy mogła by mi pani napisać co wynika z wyników jego morfologii, czy nadal ma anemię czy to może coś innego. Może to...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,105812313,105812313,Anemia_Prosze_o_interpretacje_wynikow_.html